Webinar
Hybride gemeentewerkplek en
-portaal met Liquit
Donderdag 9 december om 12:00 uur

Inschrijven 

Datum en tijd

donderdag
9
december
12.00 CET
Aanmelding bevestigen
Is uw gemeentewerkplek klaar voor de toenemende vraag aan prestaties? Hebben uw medewerkers de juiste informatie en applicaties binnen handbereik? Kunnen uw medewerkers eenvoudig en optimaal samenwerken nu iedereen steeds meer thuiswerkt of onderweg is? Ondersteunt de werkplek de transformatie naar cloudapplicaties, cloudinfrastructuren en cloudopslag of belemmert deze juist hierin? 

Hybride werken bij gemeentes faciliteren
Het is alweer bijna twee jaar terug dat COVID-19 organisaties abrupt heeft uitgedaagd in de manier waarop de werkplek wordt aangeboden en de middelen die worden gefaciliteerd aan medewerkers. De IT-afdeling heeft versneld hardware en andere benodigdheden uitgeleverd en extra ondersteuning gegeven zodat medewerkers voor een langere periode thuis konden werken en de continuïteit van dienstverlening richting de burgers gegarandeerd is. 

COVID-19 maakt de discussie over de IT-veranderingen die al gestart waren actueler. Denk bijvoorbeeld aan de invloed die cloudapplicaties hebben, zo zien veel gemeenten de voordelen van Microsoft Teams met beeldbellen, efficiënt informatie delen en samenwerken. Maar het gaat ook om veranderingen die een jongere generatie gebruikers met zich meebrengt: meer autonomie over werktijd en -plaats, samenwerken en de behoefte om hun werkplek naar eigen inzicht aan te passen. Verder speelt de wens vanuit de IT-afdeling om generieke facetten af te nemen als dienst, zodat medewerkers van de gemeenten zich kunnen richten op de specifieke facetten waar kennis van de organisatie, de mensen en de publieke dienstverlening voor nodig is.

Hoe brengt u deze ontwikkelingen samen in de werkplek?

In samenwerking met Liquit
In dit webinar gaan we met onze partner Liquit in op onze visie op de gemeentewerkplek en op de mogelijkheden die Liquit biedt om uw medewerker een werkplek te bieden die meebeweegt met veranderingen. Er zijn diverse werkplekconcepten en opties rondom portalen, in dit webinar komen deze aan bod en laten we zien hoe Liquit toegevoegde waarde biedt op het gebied van beheer, beveiliging én misschien wel het belangrijkste: gebruiksgemak. Dit ongeacht het werkplekconcept (centrale werkplek, moderne werkplek, hybride werkplek, werkplekportaal, BYOD), het uitvoeringsplatform (on-premises, public cloud, laptops/desktops) en het besturingssysteem (Windows, MacOS).

Inschrijven
Meer weten hierover? Schrijf u in voor het webinar. Dit  vindt plaats op donderdag 9 december om 12:00 uur. 

Schrijf in door middel van het formulier. U ontvangt daarna een persoonlijke link om deel te nemen.  Bovendien ontvangt elke deelnemer een voucher om een gratis Thuisbezorgd lunch te bestellen.
Sprekers

Erik van Veenendaal, Solution Architect Workspace bij PQR

Maarten Jansma, Sales Operations Manager bij Liquit

Nico Zieck, Director of Technology & Solutions bij Liquit


 
Datum en tijd
Donderdag 9 december om 12:00 uur tot uiterlijk 13:00 uur

 
Heeft u vragen over dit webinar? Stuur een email naar marketing@pqr.nl.
 
Dit webinar is gratis voor mensen die werkzaam zijn in een IT-rol of IT-adviserende rol bij gemeentes en andere organisaties in de lokale overheid. Heeft u een andere rol en wilt u toch deelnemen? Neem dan contact op met marketing@pqr.nl.